wij-zijn-ginder-jullie-niet-maar.reismee.nl

Terug bij af

DONDERDAG 2 APRIL
Met een nieuw kapsel, standje twee op de thaise tondeuse, konden we onze eerste dag in Bangkok weer eens een beetje uitslapen. De eerste dag terug in Bangkok had in ons programma de naam Shop till you drop! meegekregen, ik denk dat deze titel genoeg zegt over de plannen van vandaag. Volgens mij zijn we de dag begonnen in een van de meest luxe malls van heel Bangkok alles wat ook maar een beetje Italiaans klinkt was er tekoop: Armani, Versace, Gucci en zelfs meneer Lamborghini was vertegenwoordigd. Er stonden alleen nergens prijskaartjes. Maar alles dus gigantisch groot... neem een groot winkelcentrum in je hoofd vermenigvuldig dat met 10 en dan nog is het een klein ding vergeleken waar de Thai hun spijkerbroeken halen. Nog een voorbeeld op sommige daken van die dingen zijn hele zwembaden gebouwd met glijbaan. Wat je er ook heel goed kunt doen is eten de kelder stond vol met alle fastfood ketens uit Amerika + restaurantjes met een Thaise keuken, westerse keuken, japanse keuken en dan hebben ze nog ruimte over om een AH XXXL neer tezetten met jawel... Old Amsterdam kaas (het lekkerste en duurste stukje kaas wat ik dit jaar in m'n mond gehad heb). Maar om een lange dag shoppen kort te houden... we hebben gegeten bij een japanner aan de lopende band, zijn nog drie andere 'winkels' in geweest waar we ook niets gekocht hebben (toch of net boven ons budget (Armani) of vol met dezelde troep (drie andere), de 8 t-shirts die we voor mij (Rogier) gekocht hebben we op de lokale markt in de buurt van ons guesthouse (New Siam) gekocht. Wij zijn net voor zonsondergang ook nog naar de Baiyoke skytower geweest. Dit is de hoogste toren van Bangkok (84 verdiepingen). Hier krijg je een goede indruk van hoe groot Bangkok wel niet is. Het leuke was dat we de engelenstad nog net bij daglicht zagen en na een drankje hebben we nog eens een rondje gemaakt om Bangkok by night te zien én waren we net op tijd klaar om alle hopen Chinezen en Japanners naar boven te zien gaan.

VRIJDAG 3 APRIL
Vroeg op want Co van Kessel wachtte op ons in Chinatown. Het nemen van een taxi ernaartoe is al een hele beleving. Probeer maar eens een taxi te vinden in de buurt van Khao San road die zijn meter wil opzetten. Liever vragen ze een driedubbele vaste prijs. Stipt om 8 uur stonden we bij het Princess hotel te wachten op onze fietsgids. Na een korte kennismaking met onze gids Tuk en de rest van de groep: een ouder Australisch koppel dat volgens ons achteraf gezien nog nooit gefietst had en de Duitse Popie Jopie Hans met persoonlijke gids, waren wij klaar om te vertrekken. Op de fiets door de kleine Chinese steegjes, over de markt, op de ferry en door het park. Het was geweldig en héél leuk om te doen. Alleen jammer van die Duitser die constant voor je neus ging stoppen en geen twee tellen zijn mond kon houden.
Tijd voor afkoeling, want van fietsen in Bangkok ga je toch een beetje zweten. We wilden in Vientiane al een waterpark bezoeken, maar was er niet van gekomen, dus gaan we vandaag in Bangkok. Geen idee waar het ergens lag (Siam waterpark staat niet op de kaart (lezen met Lingostem)) maar er gingen voldoende bussen naartoe. Na drie uur (!!!) kwamen we eindelijk aan. In tegenstelling tot de shoppingcentra die ultramodern zijn, doet dit waterpark een beetje jaren '80 aan. Niet dat het wat uitmaakt want we hebben ons rot geamuseerd met de glijbanen, golfbad en bubbelbaden. Kinderen hebben ook goed gelachen, want de gemiddelde leeftijd was 10 jaar op de schuif af tot wij kwamen. Er waren bijna geen Westerse toeristen, maar wel veel Indische en Arabische families. We werden dan ook langs alle kanten aangekeken. Toen we onze rug en kont begonnen te voelen van teveel glijbanen gingen we maar weer op zoek naar een bus voor de lange rit terug.

ZATERDAG 4 APRIL
Weeral tijd om te winkelen. Deze keer geen luxewinkels maar de Chatuchek weekendmarket. De moeder aller markten. Eerst langs het postkantoor om een postpakketje te sturen. 5,99 kilo was het! Alé, eerst was het 6,28 kg maar dat rekenen ze voor 7 kilo, dus maar een t-shirt minder opgestuurd. Als alles goed gaat, komt het binnen 3 maanden aan. Dus het wordt nog even wachten op die souvenirs. Wij horen jullie al denken: waarom stuur je dat pakketje niet na die weekendmarkt? Omdat de post gesloten is op zaterdagmiddag en zondag en wij zondagavond de bus nemen naar Ko Tao. De markt was inderdaad gigantisch! Het grootste gedeelte is textiel, maar je vind er echt alles!! We hebben maar een klein deel gezien. Na drie uur winkelpret stak er ineens een ongelooflijk onweer op. Bakken water vielen er uit de lucht. Vele winkels sloten ook, want het is wel overdekt maar toch niet helemaal. We hadden genoeg ingekocht (wat souvenirs voor jullie en oorbellen en horloge voor Kim).

ZONDAG 5 APRIL
Vandaag niet zo heel veel spectaculairs gedaan. In de ochtend zijn we naar een floating market geweest. Was erg leuk, want was een soort van zondagsuitje voor de Thai. Op de bootjes werden allerlei soorten gerechten klaargemaakt, die je dan kon bestellen en oppeuzelen aan de kant van het water op het ponton. Leuk om te zien tot mijn darmen erg vervelend begonnen te doen. Dan maar de bus terug genomen en de rest van de dag niet heel veel meer gedaan want bleef toch liever dicht in de buurt van een wc. 's Avonds met de bus naar Chumpon vertrokken om daar de boot naar Ko Tao te nemen.

PRIJSVRAAG
Tijd voor een nieuwe wedstrijd en dus ook een nieuwe prijs. Dit keer een t-shirt met een Laotiaans opschrift. Wie ons kan vertellen waar Rogier die luchtballon gevonden heeft, krijgt dit t-shirt maatje L (wel een kleine L). Veel succes allemaal! PS: Bangkok rekenen wij niet goed wegens niet gespecifieerd genoeg

WIST JE DAT
We volgende week op de helft van onze reis zitten
Wij hier ook af en toe een buitje over ons heen krijgen
De AC bussen in Bangkok rijdende koelkasten zijn
Hier heel veel mensen wonen die Thais spreken

Cobie van Welie

Luitjes ik geniet van jullie verhalen, ga zo door.......
groetjes Cobie

Marcel

"Your English is better than Mai Tai!"

Debbie

ik geniet nog steeds van jullie verhalen, jullie schrijven zo beeldend, ik zie het zo voor me allemaal, hier schijnt de zon VOLOP !!!! heerlijk.....geniet lekker verder hoor, liefs, Debbie

annemie

Hoi Kim en Rogier,
Ons verlof zit er al op. Was super !!!! Jullie hebben nog even te gaan. Geniet maar verder...
Ben weer bijgelezen.
Liefs , Annemie